Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Καθαρισμός και οργάνωση του ψυγείου

Συμβουλές για την οργάνωση και την
σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο

- Το ηλεκτρικό ψυγείο πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον πέντε εκατοστών από τον τοίχο και μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα και τα ηλεκτρικά σώματα.
- Αποφεύγετε να ανοιγοκλείνετε άσκοπα την πόρτα του, γιατί φεύγει η ψύξη του.
- Για τον καθαρισμό του, ξεκινήστε πρώτα βγάζοντας όλα τα πράγματα από το ψυγείο. Ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξης τους. Προϊόντα που έχουν ανοιχτεί οι συσκευασίες τους και δεν προσδιορίζετε η χρονική στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να πεταχτούν.
- Καθαρίστε το ψυγείο με βρεγμένο σφουγγάρι. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας να φύγει η υγρασία. Βάλτε 1 μικρό μπολάκι με σόδα μαγειρική σε κάποιο σημείο στο ψυγείο. Θα σας απαλλάξει από τις μυρωδιές, που αναπτύσσονται εντός του ψυγείου.
- Προγραμματίσετε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αφού πρώτα ελέγξετε τι διαθέτει το ψυγείο σας και σημειώνετε τι πραγματικά σας λείπει. Μην υπερφορτώσετε το ψυγείο, γιατί δεν θα κυκλοφορεί σωστά ο αέρας να τα παγώνει.
- Σημαντικό ρόλο στον χρόνο συντήρησης των τροφίμων παίζει η καθαριότητα των χεριών μας, αλλά και των σκευών που τα τοποθετούμε. Βρώμικα χέρια ή σκεύη ευνοούν την μετάδοση μικροβίων στα τρόφιμα που δεν είναι συσκευασμένα.
- Τοποθετείτε τα προϊόντα που λήγουν μετά από μεγάλο διάστημα στα πίσω ράφια και εκείνα που δεν αντέχουν πολύ, μπροστά ώστε να καταναλωθούν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου