Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Χατζηχρήστος

Σαν σήμερα το 2001, «έφυγε»
ο Θύμιος του ελληνικού σινεμά

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις δημιουργώντας και το δικό του θέατρο  «Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα», «Δεν ήξερες δεν ρώταγες», «Τρελάθηκα και σώθηκα» και σε κινηματογραφικές ταινίες «Η σωφερίνα», «Το έξυπνο πουλί», «Ο Ηλίας του 16ου», «Της κακομοίρας», «Ο Θύμιος από τα Τρίκαλα», «Ο κύριος Πτέραρχος», «Ο Θύμιος τ' χει τετρακόσια», «Ο απίθανος» κ ά
Χαρακτηριστικές ατάκες:
«Ο Ηλίας του 16ου» (Υποδύεται έναν ψεύτικο αστυφύλακα)
- Μα το ζήτημα δεν είναι να μου ανοίξεις την όρεξη, αλλά να μου την κλείσεις
- Έδωσε ένα μάτσο χαρτονομίσματα και ούτε που χλόμιασε καθόλου.
-  Α, μην τα θέλετε όλα δικά σας. Εγώ να τον βρω, εγώ και να τον συλλήψω! Μην είμαστε και πλεονέκτες! Βρέστε τον πρώτα εσείς και μετά με ειδοποιάτε και έρχομαι και τον κάνω αυτόν τον κύριο πέντε παράδες!
- Μ. Κρεβατά: Τρέξτε κύριε πόλισμαν!
Κ. Χατζηχρήστος: Τι θα παραβγούμε στο τρέξιμο;
«Της κακομοίρας» (Υποδύεται τον Ζήκο, έναν βοηθό μπακάλη)
- Έτσι και ξετυλιχτώ θα γίνω ένα κι ενενήντα και δε σε γλυτώνει άνθρωπος!
- Μόνο τα Χριστούγεννα μου έδωκε ένα πενηνταράκι κι ένα μελομακάρονο που μέσα βρήκα ένα σκώληκα σαν αυτόν που σκότωσε ο Μέγας Αλέξανδρος!
- (Μιλάει στο τηλέφωνο): Τι να 'χουμε; Ναι, νομίζω πως έχουμε ένα και μοναχικό… Είναι αυτό που έχει μια τρούπα στη μέση;... Δεν ξέρω να σας πω τι μάρκα είναι γιατί τα γράμματα είναι τ' ανάσκελα!... Ε, μάλλον δεν θα είναι ελληνικής κατασκευής, θα είναι αλλοδαπής προελεύσεως, γιατί βλέπω πολλά μασκαραλίκια απ' όξω! Έχει κάτι γατιά, κάτι λιοντάρια!... Πάντως εσείς θα τα φάτε;... Όχι, θα τ' ανάψετε!... Ε, άμα ανάψουν ανάψανε!... Σας μερσώ μαντάμ! Ωρέ ντουβάρ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου