Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ψάρι λαδολέμονο στο φούρνο

  • 1 κιλό ψάρια (σαφρίδια, γόπες, κολιοί), 2 λεμόνια ακέρωτα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και αλατίζετε τα ψάρια. Πλένετε τα λεμόνια και τα στύβετε. Σ’ ένα γυάλινο βαζάκι βάζετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το πιπέρι και χτυπάτε με πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνετε λίγες κουταλιές από το μίγμα σε ένα ταψάκι, απλώνετε τα ψάρια και περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψιλοκόβετε 1 φλούδα λεμονιού και ρίχνετε πάνω από τα ψάρια.  Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου