Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Λεμονόπιτα

  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 3 αυγά, 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισή κούπα χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, 1 πρέζα αλάτι, ξύσμα λεμονιού και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Αφήνετε τ’ αυγά και το βούτυρο ½ ώρα εκτός ψυγείου. Βάζετε το βούτυρο σ’ ένα μπολ προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύατε. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε ένα- ένα  τα αυγά, το χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι και το αλάτι. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ½ -2 ώρες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ανοίγετε και αφαιρείτε την φόρμα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου