Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ημέρα Κατοικίας

Ο φθινοπωρινός αέρας
ανανέωσης του σπιτιού,
για να υποδεχθούμε τον χειμώνα,
δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο.

Χρώμα και Φως
Προτιμήστε φωτεινά χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ, την ώχρα και το γκρι που θα κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος, ενώ θα του δώσουν φως, χωρίς να χρειάζεται να ανάβετε συνέχεια τα φώτα. Αν υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες προτιμήστε κουρτίνες ελαφρές και διάφανες που θα επιτρέπουν στο ηλιακό φως να μπαίνει στο χώρο, να τον φωτίζει αλλά και να τον ζεσταίνει.
Καθρέπτη-καθρεπτάκι μου
Οι καθρέπτες συνήθως μεγαλώνουν και ομορφαίνουν τον χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία του σπιτιού. Σαν διακοσμητικά στοιχεία πάνω σε ένα έπιπλο (μπουφέ, ράφια), σε ένα σκοτεινό διάδρομο, αλλά και στο εσωτερικό επίπλων, όπως σε ντουλάπες. Αποφύγετε να τους τοποθετήσετε απέναντι από πόρτες ή παράθυρα, καθώς δημιουργούν αντανακλάσεις με το ηλιακό φως.
Πινελιές διακόσμησης
Οι φωτογραφίες, τα κάδρα, οι κορνίζες, τα έργα τέχνης, κεραμικά, μικροαντικείμενα,  και τα άλλα διακοσμητικά για τους τοίχους αλλά και τα έπιπλα, δημιουργούν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, στολίζοντας τον χώρο, φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις αν έχουν κατασκευαστεί από εμάς, ή μας τα έχουν χαρίσει. Προσοχή μόνο χρειάζεται όπως και στους καθρέπτες για το σωστό κρέμασμά ή τοποθέτηση τους.
Η φύση στο σπίτι
Γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά και βάζα με φρέσκα λουλούδια, εκτός της ομορφιάς, του αρώματος, των χρωμάτων και της διακόσμησης που προσφέρουν, μπορούν να  ανανεώνουν και τον  αέρα του σπιτιού. Φυτά όπως ο φίκος, η δράκαινα, το σπαθίφυλλο, η σελφέρα, η αράχνη κ ά, φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα από χημικές ουσίες. Αλλά και τα μυρωδικά όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, η μέντα, το δεντρολίβανο κ ά σε μικρά γλαστράκια στο παράθυρο της κουζίνας, εκτός της χρήσης τους στην μαγειρική απωθούν με την μυρωδιά τους μύγες, κουνούπια, μυρμήγκια κ ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου