Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σκυλίσια ζωή

Έχω και σκύλο, πάμε μια βόλτα;

Η κατοχή κάποιου ζώου, δεν αφορά μόνο την προσωπική ευχαρίστηση, αλλά συνεπάγεται και κάποιες ευθύνες εκ μέρους του ιδιοκτήτη του.
- Τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, (εκτός από τις φορές που είναι άρρωστο) για τους ετήσιους εμβολιασμούς , τους αποπαρασιτισμούς και τον προληπτικό έλεγχο για την λεϊσμανίαση και το καλαζάρ. Ο κτηνίατρος, θα σας συστήσει κάθε πότε πρέπει να βλέπει τον σκύλο σας, ανάλογα με την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του και το παθολογικό ιστορικό του. 
- Εάν ο σκύλο κυκλοφορεί στον κήπο του σπιτιού λυτός πρέπει να υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα, όπως επίσης η είσοδος να είναι απρόσιτη σε επισκέπτες. Τα κατοικίδια (σκύλος, γάτα) γενικά  πρέπει πάντα να κρατιούνται  μακριά από παιδιά ή ηλικιωμένους, που μπορεί άθελά τους να τα τρομάξουν και εκείνα να αντιδράσουν απρόβλεπτα.
- Αν πρόκειται να λείψετε για κάποιες μέρες, πρέπει να φροντίσετε να εξασφαλίσετε την διαμονή του ζώου σας, είτε σε κάποιο φίλο ή συγγενή, είτε σε κάποια ειδική πανσιόν ζώων. Αν ταξιδέψει μαζί σας, είναι προτιμότερο για την ασφάλειά του και την δική σας, να ταξιδέψει μέσα στο ειδικό καλάθι μεταφοράς, που θα διαθέτει καλό εξαερισμό και θα τοποθετηθεί στα πίσω καθίσματα Αν το σκυλί είναι μεγαλόσωμο η καλύτερη λύση είναι τα πίσω καθίσματα, με την επίβλεψη όμως πάντα κάποιου συνεπιβάτη. Δεν αφήνουμε το σκυλί μας για πολλή ώρα κλειδωμένο στο αυτοκίνητο. - Δεν πρέπει να αφήνουμε το σκύλο μας για πολλές ώρες μόνο του στο σπίτι. Όταν λείπουμε μπορεί να γαβγίζει και να κλαίει ενοχλώντας τους γείτονες. Αν λείπουμε συχνά, είναι προτιμότερο να μην έχουμε ζώα. Δεν φταίνε σε τίποτα να περνούν ατέλειωτες ώρες μοναξιάς, για να αποδείξουμε εμείς ότι είμαστε «φιλόζωοι».
- Διατηρείται πάντα τον χώρο του καθαρό και αν λερώνει στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, φροντίζουμε πάντα να καθαρίζουμε επιμελώς, ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες από δυσάρεστες μυρωδιές. Τέλος και πιο σημαντικό, δεν αφήνουμε το σκύλο μας να «λερώνει» το πάρκο ή την πόρτα του γείτονα, ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου