Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πορτοκαλόφλουδες γλυκό

Στο πορτοκάλι δεν πάει τίποτα χαμένο

Υλικά
3-4 πορτοκάλια ακέρωτα, 1 κούπα ζάχαρη, ½ κούπα μέλι, 1 ξυλάκι κανέλας, καρύδια
Εκτέλεση
Μπορείτε να μαζέψετε τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύβετε ή τρώτε για μια δυο μέρες, κρατώντας τες σ’ ένα μπολ στο ψυγείο. Ξεπλένετε καλά τις πορτοκαλόφλουδες, τις στρίβετε σε ρολάκια και τις περνάτε με μια βελόνα σε κλωστή. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση  τις ζεματάτε για 2-3 λεπτά. Χύνετε το νερό, βάζετε φρέσκο και επαναλαμβάνετε την διαδικασία για να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζετε σιρόπι με την ζάχαρη, το μέλι, 2 κούπες νερό και την κανέλα και όταν δέσει, κόβετε την κλωστή και βάζετε  τις πορτοκαλόφλουδες καλά  στραγγισμένες και τις αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αφαιρείτε την κανέλα και  σερβίρετε διακοσμώντας με τα καρύδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου