Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ντοματοπολτός σε βαζάκια


Φυλακίστε την γεύση και το άρωμα του πιο δημοφιλούς καλοκαιρινού λαχανικού, για να φτιάχνετε σάλτσες και κοκκινιστά όλο τον χειμώνα.

2 κιλά τομάτες ώριμες (προτιμήστε πομοντόρια), 2 κ γ αλάτι χοντρό, 2 κ γ ζάχαρη
Κόβετε τις ντομάτες σε κομματάκια, τις βράζετε για ½ ώρα και τις περνάτε από το πρες πουρέ, για να μείνουν τα φλούδια.Ρίχνετε το αλάτι, ανακατεύετε και μοιράζετε τον πολτό σε αεροστεγή βάζα (με λάστιχο στο στόμιο). Προτιμήστε μικρά βαζάκια. Βάζετε μια σχάρα σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε τα βάζα κλεισμένα, γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι το στόμιο τους και βράζετε για ½ ώρα από τότε που θα ξεκινήσει ο βρασμός.Συντηρούνται αρκετό διάστημα στο ντουλάπι ή στο ψυγείο. Όταν ανοίγετε τα βάζα, αν δεν χρησιμοποιήσετε όλο τον ντοματοπολτό, τον ισιώνετε και ρίχνετε από πάνω λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου