Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2017«Έφυγε» ο Κώστας Μουρσελάς
πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Έργα του: «Ω! Τι κόσμος μπαμπά», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Εκείνος και …εκείνος», «Άνθρωποι και άλογα», «Εθνική κωμωδία», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Εφημερεύομεν», «Ενυδρείο», «Οι φίλοι» κ ά

1992: Πέθανε η Μαίρη Αρώνη
Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου,γνωστότερη ως «Πάστα Φλώρα», από τον ρόλο της στην ταινία  «Μια τρελή-τρελή οικογένεια»Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, διετέλεσε καθηγήτρια  στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, συνήθως το ρόλο μητέρας ή πεθεράς, με έντονο ταπεραμέντο. «Μια τρελή-τρελή οικογένεια, «Το σταυροδρόμι του πεπρωμένοι», «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει»,  «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Φουσκοθαλασσιές».

1790: Πέθανε ο Άνταμ Σμιθ, Σκοτσέζος οικονομολόγος και πολιτικός φιλόσοφος. Θεωρείται από τους πρωτοπόρους της πολιτικής οικονομίας, βάσει των βιβλίων που συνέγραψε και δημοσίευσε, «Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων» και «Μια έρευνα της φύσης και των αιτιών του πλούτου των εθνών» ή «Ο πλούτος των εθνών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου