Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Αγριογούρουνο στην γάστρα



  • 1 κιλό από μπούτι αγριογούρουνου (χωρίς κόκαλα), 10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 κόκκινη πιπεριά, 2 καρώτα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
  • Για την μαρινάδα: 1 ποτήρι μαυροδάφνη, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 2 κ σ μέλι, 2-3 κ σ μπαλσάμικο, 1 κ γ μπαχάρια, 2 δαφνόφυλλα, 2-3 γαρυφαλάκια

Από το βράδυ πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε μια λεκάνη. Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνετε στην λεκάνη με το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι σε φετάκια, την πιπεριά σε λωρίδες, τα καρώτα σε ροδέλες ανακατεύετε, σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε  και κρατάτε κατά μέρος την μαρινάδα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε στην γάστρα. Σοτάρετε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ρίχνετε με το κρέας. Στην κατσαρόλα προσθέτετε το αλεύρι και την μαρινάδα σιγά-σιγά, ανακατεύετε μέχρι να δέσει σε σάλτσα και την προσθέτετε στο κρέας. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την γάστρα με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου