Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2012: Πέθανε ο Αθηνόδωρος Προύσαλης
Έφυγε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σε δεύτερους συνήθως ρόλους και ρόλους μάγκα.
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες «Ρένα να η ευκαιρία», «Το στραβόξυλο», «Τα παιδιά της πιάτσας», «Το δόλωμα», «Οι φανταρίνες», «Ο μελισσοκόμος», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», «Πολίτικη κουζίνα», «Οι Αθηναίοι» όπου κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ  Ελληνικού Κιν/φου Θεσσαλονίκης το 1990 και σε σε τηλεοπτικές σειρές «Εγκλήματα», «Ντόλτσε βίτα», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Δυο ξένοι» κ ά.

1948: Πέθανε ο Λουί Λυμιέρ, Γάλλος πρωτοπόρος του κινηματογράφου
Μαζί με τον αδελφό του Αύγουστο, κατοχύρωσαν το 1895 το πρώτο σύστημα λήψης και προβολής που το ονόμασαν cinematography (κινηματογράφο).

1924: Πέθανε ο γερμανόφωνος Τσέχος συγγραφέας Φρανς Κάφκα.
Θεωρείται ένας από του σημαντικούς λογοτέχνες του 20 αιώνα. Έργα του «Η Δίκη», «Ο Πύργος», «Η μεταμόρφωση». Τα έργα του εκφράζουν τον κόσμο του αδιέξοδου και του παράλογου, όπως στην «Δίκη», όπου ο ήρωας σύρεται σε μια δίκη χωρίς να ξέρει γιατί κατηγορείται και τελικά εκτελείται.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου