Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

1989: «Έφυγε» η Λιλίκα Νάκου Πεζογράφος και δημοσιογράφος
Η Ιουλία Νάκου όπως ήταν το πραγματικό της όνομα έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα, νουβέλες, δοκίμια, που συνήθως αποτελούν βιωματική γραφή. Γνωστότερα έργα της «Η κυρία Ντορεμί», και «Για μια καινούρια ζωή» που παρουσιάστηκαν και στην τηλεόραση. Άλλα έργα της: «Η ξεπάρθενη», «Το χρονικό μιας δημοσιογράφου», «Η κόλαση των παιδιών», «Οι παραστρατημένοι» κά

2008: Πέθανε ο Τόλης Χάρμας, συνθέτης, στιχουργός και οργανοπαίχτης
Ο Απόστολος Χαρμαντάς, όπως ήταν το όνομά του, έγραψε πολλά τραγούδια που τραγούδησε μόνος του είτε με την γυναίκα του Λίτσα, που αποτέλεσαν το πρώτο λαϊκό ντουέτο της εποχής με το όνομα «Ντούο Χάρμα». «Είναι ωραίο να αγαπάς», «Ο άνδρας της ημέρας», «Το παλιό ρολόι», «Στο δικό μου λιμάνι» κ ά. Συμμετείχαν επίσης σε ταινίες «Έλα στο θείο», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» κ ά.

1977: Πρεμιέρα για τον «Πόλεμο των Άστρων»
Στην διαστημική ταινία του Τζόρτζ Λούκας πρωταγωνιστούν  σερ Άλεκ Γκίνες,  Μαρκ Χάμιλ,  Χάρισον Φορντ και Πίτερ Κάσινγκ. Ακολούθησαν 2 ακόμα τριλογίες με γνωστότερες τις «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» και «Η επιστροφή των Τζεντάι». Η ταινία θα δημιουργήσει μόδα με τις διαπλανητικές πτήσεις, το σύμπαν και τους πολέμους στα άστρα, με αναπαραγωγή από ταινίες, βιβλία, παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές κ ά.

1932: Ο Γκούφυ κάνει το ντεμπούτο του σαν φιγούρα των κινουμένων σχεδίων. Γεννήθηκε στα στούντιο της Ντίσνεϊ, από την πένα του καρτουνίστα Αρτ Μπάρμπιτ. Το όνομά του είναι Ντίπι Ντογκ και έχει ρόλο κομπάρσου. Ο αδέξιος όμως και γκαφατζής ανθρωπόμορφος σκύλος με τα μεγάλα δόντια και το χαρακτηριστικό γέλιο, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και μέλος της παρέας του Μίκυ Μάους και δυο χρόνια αργότερα θα μετονομαστεί σε Γκούφυ. Πρωτοεμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη  στην ταινία «Michey’s Revue»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου