Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2016: «Έφυγε» ο Μπάρκουλης μεγάλο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου
Υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60, ενώ ενδεικτικό της αίγλης του αυτής ήταν το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».
Έγραψε την δική του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετέχοντας σε περισσότερες από 100 ταινίες, σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και στην τηλεόραση Ταινίες:»Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα», «Όλγα αγάπη μου», «Κονσέρτο για πολυβόλα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα», «Η μουσίτσα», «Μην είδατε τον Παναή», «Το δόλωμα», «Τζένη Τζένη», «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα», «Βίβα Ρένα», « Η θεία μου η χίπισσα», «Ησαϊα μην χορεύεις», «Το τρελοκόριτσο», «Σχολή για σοφερίνες», «Χριστίνα», όπου ερμήνευε και το ομώνυμο τραγούδι κ ά  Τηλεόραση: «Οι έμποροι των εθνών», «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» κ ά

1853: Για πρώτη φορά φτιάχνονται τηγανιτές πατάτες σε μορφή τσιπς
Ο Αμερικανός μάγειρος Τζορτζ Κραμ, ήταν σεφ σε ένα μεγάλο εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκ της Νέας Υόρκης. Στο μενού υπήρχαν πατάτες τηγανητές, που όμως κάποιος πελάτης τις ήθελε με κάποιο άλλο ιδιαίτερο τρόπο. Αγανακτισμένος μαζί του, ο σεφ του σερβίρει τόσο λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες που να μην πιάνονται με το πιρούνι. Η πατάτες αυτές, σε λίγα χρόνια θα αποτελέσουν αγαπημένο σνακ όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Γύρω στα 1932 δημιουργείται το πρώτο εργοστάσιο και αρχίζει η μαζική παραγωγή.

1779: Εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού ο μεγάλος δάσκαλος του έθνους και νεομάρτυρας Κοσμάς Αιτωλός

1572: Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου
Τον ΣΤ΄ αιώνα η διαμάχη ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους (ουγενότους) και στους δογματικούς καθολικούς, έφτασε σε ακραία σημεία και οδήγησε στην σφαγή 7.000 ουγενότων κατ’ εντολή των καθολικών αρχών..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου