Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Φασολάκια γιαχνί με λαχανικά


Ένα φαγητό από τα «λαδερά» όπως τα ονομάζουμε,
καθώς τα κύρια συστατικά τους είναι το λάδι με λαχανικά,
που αποτελούν τους «θησαυρούς» της μεσογειακής διατροφής.

Υλικά
1 κιλό φασολάκια, 2-3 κολοκυθάκια, 2-3 πατάτες, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ώριμη ντομάτα, 1 κγ ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε χονδρές ροδέλες και την ντομάτα σε κύβους. Ροδίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε  τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα, με την ζάχαρη, το σκόρδο, την ρίγανη, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με την σάλτσα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου