Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Ατζέντα της ημέρας

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια και στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στην απεργία συμμετέχουν:
- Οι Δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακοί, τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΕΚΟ κλπ), οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

- Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κλείσει τους ΧΥΤΑ τόσο στην Φυλή Αττικής, όσο και στην Μαυροράχη Θες/νίκης από την Δευτέρα

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

- Προβλήματα θα προκύψουν στις συγκοινωνίες και στις μεταφορές. Συγκεκριμένα:
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, (εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics), τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ, οι συρμοί του προαστιακού, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ.
- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά με εξαίρεση το δρομολόγιο της γραμμής 3, από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο που ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

- Προβλήματα και στις αερομεταφορές καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και το προσωπικό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα από τις 08:00-12:00 και από 18:00- 22:00 οι ελεγκτές και από 07:00-12:00 και από τις 18:00-22:00 οι εργαζόμενοι της ΟΣΥΠΑ.
- Και στις θαλάσσιες μεταφορές θα δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των λιμενεργατών και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

- Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11:00 -15:00, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
- Την συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος

- Συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με διακοπές ρεύματος ανά την χώρα

- Το κίνημα «Αγανακτισμένοι» σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου