Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

«Ο απηλπισμένος σύζυγος»


Ένα πέτρινο θεατράκι 300 θέσεων, έργο ιδιώτη κοντά στις κατασκηνώσεις του Διονύσου Κερατέας, χρησιμοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ως ένα νέο εναλλακτικό πολιτιστικό χώρο της Κερατέας και το Σάββατο 24/7 στις 21:00 η θεατρική ομάδα «Τέττιγες» παρουσιάζει το έργο του Δ.Κ. Μισιτζή «Ο απηλπισμένος σύζυγος» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού και ελεύθερη είσοδο

Ο “Απηλπισμένος σύζυγος” είναι το πρώτο έργο του Δημοσθένη Μισιτζή (1826-1911) και γράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1868 και είναι μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα που διακωμωδεί τα ήθη της εποχής, αλλά δεν πρόκειται για αναβίωση ενός παλιού κειμένου. Είναι μια μεταφορά του έργου στην καθ’ ημάς, στην εποχή μας. Το κείμενο χρησιμοποιείται σαν μέσο για να καυτηριάσει τις πρακτικές της σύγχρονης εξουσίας.

Οι αντιστοιχίες μεταξύ ρόλων και προσώπων αλλάζουν και ο λόγος των Δημόφιλων και του Ιπποκράτη που προτάσσουν την ολιγάρκεια και την αρετή έναντι της σπατάλης, τώρα δεν σηματοδοτεί παρά το δημαγωγικό λόγο της εξουσίας στην προσπάθεια να περιορίσει τα δικαιώματα της ανθρώπινης εργασίας.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσιου, Κώστας Τζουβάρας, Δέσποινα Πόγκα, Λεωνίδας Βαρδαρός, Γιάννης Νικολάου.Τα σκηνικά είναι του Μπάμπη Δαραδήμου, τα κουστούμια της Μπέτυς Λυρίτη, η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Νικολάου, οι φωτισμοί του Ξενοφώντα Βαρδαρού, η κίνηση της Αγνής Παπαδέλη.

Η αναχώρηση του πούλμαν για το κοινό από το δημοτικό πάρκινγκ Κερατέας θα γίνει στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου