Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Κουραμπιέδες αμυγδάλου


Χριστουγεννιάτικες νοστιμιές από …ζάχαρη

½ κιλό βούτυρο γάλακτος παγωμένο, 300 γρ αμύγδαλα κομμένα με το φλούδι τους, 250 γρ ζάχαρη άχνη, 2 κρόκους, ½ ποτηράκι κρασιού ούζο, 1 κιλό αλεύρι, λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Χτυπάτε το βούτυρο αρκετά λεπτά για να γίνει σαν κρέμα. Ενώ χτυπάτε συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους, την ζάχαρη, το ούζο και τα αμύγδαλα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε σιγά –σιγά, μέχρι το μίγμα να πλάθετε χωρίς να ανοίγει.
Αφήνετε για λίγο να σταθεί η ζύμη.

Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Τους ραντίζετε με ανθόνερο όσο είναι ακόμα ζεστοί.
Βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου